top of page
Zoeken

Actie tegen stoppen Salderingsregeling

De salderingsregeling voor zonnepanelen stopt op 1 januari 2027. De gevolgen voor u zijn verregaand. Als u stroom in de zomer opwekt en aan het net levert, krijgt u nauwelijks een vergoeding. Als u stroom nodig heeft in de winter, moet u stroom duur inkopen.

Meest gehoorde citaat van de aanmelders: “Onze overheid verandert de spelregels tijdens de wedstrijd !”


Uw aanmelding is een inventarisatie & vanzelfsprekend vrijblijvend & kosteloos.

Meld u zich aan als u van mening bent dat de overheid verantwoordelijk moet worden gehouden voor de financiële gevolgen van het onduidelijke & telkens wijzigende beleid.



(Per dinsdag 22 april om 16.43 uur al 149.762 aanmeldingen.)


Salderingsregeling stopt

De salderingsregeling stopt vanaf 1 januari 2027. Eigenaren van zonnepanelen kunnen vanaf dat moment zelf opgewekte stroom niet meer wegstrepen tegen hun verbruik. Ze krijgen wel een vergoeding voor het terug leveren van stroom aan de energieleverancier. De overheid heeft eerder aangegeven dat daarvoor een “redelijke vergoeding” komt. Maar is dat zo ?


Vergoeding 0,0025 euro per kWh

Inmiddels is echter duidelijk, dat de teruglevering van stroom nagenoeg niets opbrengt. Ja: 0,0025 per kWh, dat is niets. In veel gevallen – bijvoorbeeld in de zomer – zullen er terugleveringskosten zijn wegens overbelasting van het stroomnet. Wanneer de zon dus schijnt moet u betalen, en wanneer de zon niet schijnt moet u ook betalen, namelijk de inkoop van dure stroom.


In Nederland zijn er 3 miljoen huishoudens (!) met zonnepanelen. De overheid heeft gebruik van zonnepanelen enorm gepromoot, met name de afgelopen jaren in combinatie met een hybride warmtepomp. Maar nu voelt u zich waarschijnlijk misleid en ook misschien benadeeld.


Zig-zag-beleid overheid

Het staat vast: de overheid heeft een zigzagbeleid. Telkens veranderen de regels, en nu met verregaande gevolgen. De aanschaf van zonnepanelen is gehalveerd, het klimaatdoel wordt niet bereikt, aanschaf van warmtepompen is ook gehalveerd en er worden bijna geen isolerende maatregelen meer getroffen door particulieren. Er is totale onrust en installatiebedrijven vallen om.


Benadeling 3 miljoen huishoudens

Het is onbegrijpelijk dat de overheid deze maatregel treft. Het is een feit dat 3 miljoen huishoudens worden benadeeld, voor enorme kosten komen te staan. Met name de huishoudens die een combinatie zijn aangegaan van zonnepanelen met een hybride warmtepomp. Kortom: de burgers worden financieel gestraft voor hun groene handelen. U had eindelijk een keer een voordeel, maar dat wordt weggenomen.


Deze huishoudens kunnen in de zomer hun opgewekte stroom niet kwijt, en in de winter zullen ze dure stroom moeten inkopen wegens niet aanwezig zijn van de zon. In plaats van een win-win, ontstaat er een verlies-verliessituatie voor de meeste huishoudens. Kosten lopen op.


Wat gaan we doen? Samen staan we sterk.


Eerste stap

Meld u aan. Wij gaan de huishoudens verzamelen en onderzoeken wat we kunnen doen in deze kwestie. Want het is gewoon een feit: samen sta je sterk, en alleen krijg je niets voor elkaar met betrekking tot dit probleem. Uw aanmelding is dus een inventarisatie of het probleem bij velen leeft. U verbindt zich aan niets.


We gaan de overheid laten zien dat we het niet eens zijn, er moet wat veranderen. Of de salderingsregeling terug, of mogelijk een schadevergoeding. Dit kost echter tijd en wordt nader uitgezocht.


Onrechtmatige overheidsdaad

Als u zich aanmeldt, gaan wij inventariseren hoeveel mensen het met dit standpunt eens zijn & hoe we deze kwestie juridisch kunnen aanpakken en hoe we deze organiseren via een Stichting. Wij zijn (voorlopig) van mening dat er sprake is van een onrechtmatige overheidsdaad althans van zeer onzorgvuldig handelen van de overheid dat op enige wijze moet worden gecorrigeerd.


De tweede stap

De tweede stap is het oprichten van een stichting volgens de Claimcode en de WAMCA als blijkt dat de zaak juridisch haalbaar is. Als het zover is, krijg u van deze Stichting een officieel formulier tot deelname. Dat kan echter nog maanden duren, gelet op de omvang van de zaak. U wordt echter tusssentijd op de hoogte gehouden.


Juridisch ingewikkeld en duurt lang

Het is juridisch gezien een erg ingewikkelde zaak, waar we de komende maanden mee bezig gaan. Uitgezocht wordt momenteel of de juridische basis van deze actie voldoende sterk is. Dit hoort u te zijner tijd. Dus: een zaak zoals deze duurt lang, maar heeft bij deze met u een begin.


Door wie is deze actie geïnitieerd?

Meerdere gedupeerden hebben de advocaten Oscar van Oorschot en Jack Egberts gevraagd deze actie tot inventarisatie te organiseren. Natuurlijk hebben we dit gedaan, en dit initiatief zal later mogelijk worden omgevormd tot een stichting met een deskundig Bestuur, een Raad van Toezicht en advocaten die de zaak behandelen. Dit wordt conform de Claimcode en de WAMCA gedaan – Wet afwikkeling massaschade in collectieve actie -.

Voorts wordt er gepraat met een financier van de claim(stichting), want de kans is groot dat te zijner tijd een gerechtelijke procedure noodzakelijk is – dat is op dit moment dus nog niet zeker -. Deze financier zal waarschijnlijk een percentage van ongeveer 10% willen ontvangen van de mogelijk uit te keren schade. Maar het beste resultaat is natuurlijk dat de salderingsregeling terug komt. Er zal dan ook overleg met de Overheid plaatsvinden zoals de WAMCA bepaalt – “overlegverplichting” -.


U meldt zich geheel vrijwillig aan en daaraan zijn geen kosten verbonden.



 
 
 

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page